Vlag Brussels Hoofdstedelijk Gewest vlag

Brussels Hoofdstedelijk Gewest vlag

EU86NPR150100
€39,95
Brussels Hoofdstedelijk Gewest vlag
Polyester vlag, heldere kleuren en dubbelgestikte randen, wasbaar tot 30C, versterkt aan mastzijde en UV-bestendig. In standaard of premium kwaliteit leverbaar. ...Meer informatie

Productomschrijving

  • Merk:Vlag
  • Artikelnummer:EU86NPR150100

Brussels Hoofdstedelijk Gewest vlag

De vlag van het Brussels Hoofdstedelijk Gewest beeldt een gestileerde iris uit. Oorspronkelijk betrof het een goudkleurige iris op een donkerblauwe achtergrond, naar een ontwerp van Jacques Richez dat in 1991 verkozen werd uit een publieke wedstrijd.

Op 9 januari 2015 werd een nieuwe vlag goedgekeurd in het Brussels Hoofdstedelijk Parlement. Het betrof het logo dat reeds enkele jaren meedraaide als nieuwe huisstijl en bestond uit een iris met een grijs hartje. Het Brussels Hoofdstedelijk Parlement wou omwille van eenvormigheid één iris voor alle externe communicatie en besliste daarom om ook de vlag mee aan te passen.

De kleuren zijn gebaseerd op de Europese vlag omdat Brussel inofficieel als hoofdstad van Europa beschouwd wordt.

Standaard of Premium Kwaliteit vlag? Onze Standaard vlaggen ( 90 x 60cm, 150 x 90cm en 250 x150cm) zijn ideaal voor gebruik binnen en licht gebruik buiten. Geschikt als gevelstok vlag. Wilt u langer van uw vlag genieten? Kies dan voor een Premium kwaliteit vlag.

Reviews

0 sterren gebaseerd op 0 beoordelingen Uw review toevoegen